Tokerudåsen boligsameie

– det grønne sameiet – Stovner, Oslo

Vi vant Oslo kommunes pris for hager og grøntanlegg!

Komiteens begrunnelse:
Tokerudåsen boligsameie på Stovner har laget et urbant landbruksprosjekt mellom to av blokkene. De har tatt i bruk en bygning som tidligere var barnepark og laget en spiselig park i stedet med frukttrær, urter, grønnsaker, drivhus, orangeri og minidrivhus. Her kan alle i sameiet bidra i et sosialt dyrkingsfellesskap som er frodig og samtidig oversiktlig. De deler ut det de dyrker ukentlig til de som vil ha. Dette er et inspirerende prosjekt der de har omdannet en trist og grå plass til en grønn og bievennlig oase.

Ellen og Kristine representerte sameiet på utdelingen. Her sammen med ordfører Marianne Borgen. Hun husket godt besøket hos oss i august.
Æresplassen på t-banen hjem til Tokerudåsen.

Flere innlegg

God pinse
Minidugnad
Plantebyttemarked