Første utdeling

Det var mye godt å velge mellom på årets første utdeling. Vi har allerde store rødbeter og hvitløken begynner å bli klar. Salat og grønnkål vokser har trivdes godt, og det er så fristende med mange ulike typer i kombinasjon. Gulrøttene var overraskende kraftige, dette er første tynning, så det blir mange fler runder utover.

Se på det deilige utvalget

Vi visste ikke hvor mange som ville trosse regnet, og bestemte at det var best å ta utdelingen inne i orangeriet. Derfor plukket vi også begrenset mengde av hvert slag.

Grønnsaksmarked i grønne omgivelser.

Det var mer enn 10 familier som fikk kortreist tilskudd til middagen. Det ble salat og sprø grønnkål, i tillegg til blant annet wok og rabarbrapai på middagsbordene i Tokerudåsen.

Wok med grønnkål, gulrøtter i ulike farger og ferske erter.
Dessert på en tirsdag! Det ble en deilig rabarbrapai.

Montering i bodene

I tre dager har to flinke montører jobbet for å skru opp alle hyllene. Disse gutta jobber til daglig som montører på varehuset på Furuset, og er veldig effektive.

Flinke karer!

Man kan jo bare lure på hvor lang tid det hadde tatt hvis vi skulle planlagt, hentet og montert selv. Dette er en kjempegave fra IKEA. Interiørarkitekten Lina kommer når hun er ferdig med ferie og ferdigstiller planen.

Vi foret montørene med spiselige blomster.

Nye planer for bodene

Besøk av interiørarkitekt Lina og den beste Hilde Gro fra IKEA nabofond i dag. Nå skal premien på kr 25 000 få bein å gå på, det skal bli orden i bod 1 og 2.

Lina måtte se seg litt rundt, og Hilde Gro var imponert over hvor mye det hadde vokst siden sist.

Nå blir det spennende venting i noen uker. Vi har mange ting i boden, og det er ikke verst orden med de mulighetene som er, men det er rom for forbedring.

Det ble mange notater, ingen kan huske alt vi har her…
Noen diskuterer planer
Mens andre shower.
Lina har også noen forslag til å gjøre orangeriet enda finere.
Vi gleder oss veldig til å se det ferdige resultatet, men det er enda bedre at Mellomrommet gleder så mange og at folk blir kjent med hverandre.

Påmelding

Spirende Stovner påmelding
Påmeldingen gjelder *
Den levende hagen arrangeres fra mandag 22. juni til og med torsdag 25. juni fra kl 14.00 – 16.30 * Vann i hagen arrangeres fra mandag 13. juli til og med torsdag 16. juli fra kl 14:00 til 16:30 * Den spiselige hagen arrangeres fra mandag 3. august til og med torsdag 6. august fra kl 14:00 – 16:30
Kan være med på bilder som deles i sosiale medier *
Har matallergi, hvis ja, spesifiser i kommentarfeltet *

IKEAs nabofond

Tokerudåsen har fått tildelt IKEA Furuset sitt nabofond 2020. Vi får produkter og interiørkompetanse for 25 000 kroner! Det blir helt sikkert innredning av boden og noen spennende overraskelser.

Hilde Gro som er markedsføringsleder og bærekraftansvarlig Dan fra IKEA leser begrunnelsen. Rørende for Tone og Jørgen fra hagegruppa.


Tildelingsutvalget begrunner tildelingen slik:
Prosjektet er et godt eksempel på hvordan Oasen på Tokerudåsen kan bidra til at både barn og unge får et lærerikt miljø og en grønn møteplass i nærmiljøet. Her vil barna få en forståelse for bærekraft og sirkulær økonomi da Oasen har fokus på grønne omgivelser som passer for dyr, insekter og mennesker. De ønsker også å gi noe tilbake til nærsamfunnet og deler ut grønnsakene som dyrkes til beboerne.

Tildelingsbrevet

Varehussjefen Omed og Mari som er BU-leder i Alna bydel var med i utvalget og lot seg imponere. Omed har allerede noen ideer til hvor interiørarkitekten kan hjelpe oss.

Det ser ikke så frodig ut akkurat her, men utsikten mot hagen er helt grønn.
Lille Mattis koste seg også, og bilen vi fant i vår fikk en lekekamerat.

I tillegg var Sindre fra Groruddalens avis i utvalget og en artikkel med bilder fra utdelingen kommer snart.

Sindre koser seg med agurkurt.

Vi er så takknemlige og stolte og takker IKEA for at de vil støtte vårt prosjekt.

Jordbærtårn

Vi fant et rør, og nå har vi nytt jordbærtårn.

Plutselig dukket dette røret opp.

Vi finner mye rart folk donerer til oss. Vi har fått grønsaksplanter og en fin rhododendron. En annen dag sto en pose med setteløk og ventet. Postkjerra dukket plutselig opp, og nye lamper i pallekarmen har vi også fått. Men foreløpig er dette røret den lengste gaven.

Besir sørget for hull
Kristine gravde hull

Med noen flere bærplanter blir disse rørene snart fulle av godsaker.

Vårpuss

Denne uka har vi dugnad. I tillegg til forberedelse av muren har hekken fått seg en klipp.

Noorah i aksjon. Hekken skiftet farge fra gul til mørkegrønn. Det ble så fint!

Gravegjengen kom langt med forberedelse til muren. Selv om jorda er hardpakket leire var det overraskende mange meitemark. Da passer det bra å ha noen lettbeinte og ivrige lærlinger. Alle markene har nå flyttet inn i pallekarmene.

Under hekken fant vi hylla fra i fjor. Den fikk seg noen smeller under transport. Men nå er vi så godt i gang med redesign, at vi sikkert klarer å gjenbruke deler av den

Praktisk fasong på denne…
Litt vanning og dans på slutten av kvelden.

Nytt platå på vei

Vi trodde det var behov for minigraver for å lage et nytt platå. Foreløpig har vi klart oss med muskelkraft og dugnad.
Vi har fått mye hageavfall fra beboere som har blitt inspirert til å oppgradere balkongkasser og hage. I tillegg flyttet vi all leira fra garasjespissen da vi gravde ut til frukttrær. Det har blitt et godt utgangspunkt for det nye platået.

Hageavfall og leire avsetter underlaget. Området ved siden av tomatgalleriet var en bratt bakke i fjor. Nå er den bygd helt opp, og hageavfall lager god jord der.

Ellen og Abdul fjerner løvetann

Fjerde leveranse på plass

Vi har nå fått levert mange tonn med jord, steinmel og dekorstein til muren vi snart skal bygge.

Dette skal bli mur nedenfor det nye platået ved tomatgalleriet.
Jord til grønnsaksdyrking
Imponerende kjøreferdigheter.

Nå har vi alt vi trenger for å få til det nye platået, bygge mur og avrette for nytt drivhus